Din cauza fluxului mare de pacienți și a resurselor medicale limitate, s-a decis internarea doar a cazurilor urgente. În multe spitale din România sunt primiți momentan doar pacienții grav bolnavi, fie cu COVID-19 sau alte afecțiuni severe.
Cum să te tratezi la domiciliu dacă ai o formă ușoară de COVID-19
În ciuda stării de urgență instituite în majoritatea țărilor, epidemiologii cred că o mare parte a populației va fi infectată cu coronavirus. 95% dintre persoanele infectate se confruntă cu o formă ușoară și simptome moderate ale bolii. În aceste cazuri, recuperarea la domiciliu este posibilă.
Lista de cumpărături pentru pacienți cu forme ușoare ale infectării cu COVID-19
Ce trebuie să ai în casă? Ce medicamente, ce alimente sunt benefice șI indicate?
Apă
Specialiștii recomandă apa alcalină, care poate fi găsită în comerț, însă este mult mai folositoare o cană cu filtre minerale. Hidratarea este esențială pentru recuperarea organismului. Trebuie să bei multe lichide, mai ales dacă ai febră.
Unii pacienți infectați cu COVID-19 se confruntă cu vărsături sau indigestie. În cazul lor, aportul de apă este mai mult decât esențial. Experții recomandă un aport de 3,7 litri de lichide pe zi pentru bărbați și 2,7 litri pentru femei. De asemenea, este foarte important ca 20% din cantitatea lichidelor să provină din alimente (supe, ciorbe, sucuri naturale făcute în casă, fructe și legume).
Medicamente pentru durere
Afecțiunile virale vin însoțite de dureri de cap, dureri corporale și febră. Aceste simptome pot fi ameliorate cu Paracetamol. Specialiștii NU recomandă Ibuprofenul pacienților cu coronavirus deoarece agravează simptomele. Dr. Larry Burchett din California recomandă adulților o doză de 650 mg de Paracetamol, odată la 4-6 ore. Febra poate fi scăzută prin comprese reci, frecții cu oțet sau ceaiuri.
Medicamente pentru tuse
Tusea puternică este simptomul principal al infecției cu Coronavirus. Persoanele cu astm trebuie să continue să-și ia tratamentul prescris de medic. Nu există medicamente care să fie 100% eficiente împotriva tusei. Mierea este bună, la fel și unele siropuri din plante, ceaiuri.Ghimbirul are efecte antivirale și reduce simptomele de răceală și gripă. Iar turmericul este bogat în compuși care atenuează durerile corporale. Le puteți consuma sub formă de suc sau ceai.
Zinc
Nu există dovezi clare care să ateste eficiența zincului pentru Coronavirus. Cu toate acestea, zincul are proprietăți antivirale și poate reduce simptomele. Totuși, studiile în vitro au demonstrat că zincul poate stopa multiplicarea celulelor infectate din organism.
Vitamina C
Vitamina C este primul aliat al imunității și ajută organismul să se refacă într-o perioadă mai scurtă de timp.
Discussion about this post