Mai multe studii au demonstrat faptul că mierea este mai eficientă decât multe medicamente și siropuri antitusive. Mierea are efecte antimicrobiene, emoliente, antioxidante și antivirale, iar acestea o fac foarte eficientă în tratarea afecțiunilor aparatului respirator.
Un studiu recent efectuat în Israel, a demonstrat eficacitatea mierii de a vindeca tusea și de a trata infecțiile respiratorii. Studiul a fost efectuat pe 300 de persoane, care sufereau de infecții ale tractului respirator superior și tuse.
Fiecare persoană primea zilnic, înainte de culcare, cu jumătate de oră, câte 10 g (2 lingurițe) de miere. Cercetătorii au măsurat frecvența și intensitatea tusei, natura supărătoare a tusei și calitatea somnului. Tusea a fost redusă semnificat, iar calitatea somnului a fost îmbunătățită.
Autorii acestui studiu, au confirmat în urma rezultatelor că mierea poate fi folosită cu mai mult succes decât medicamentele și siropurile antitusive pentru a vindeca tusea, în cazul persoanelor de peste 1 an. Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Pediatrics.
Tratamente naturiste cu miere, pe care vi le recomandăm:
Miere cu cimbru și rozmarin – rețetă
Ingrediente:
- 3 linguri de cimbru uscat
- 3 linguri de rozmarin uscat
- 300 g de miere
Mod de preparare:
Amestecați toate ingredientele și puneți-le într-un borcan de sticlă, pe care îl închideți ermetic. Lăsați borcanul la macerat într-un loc la care ajunge soarele timp de 3-5 zile.
Mod de administrare:
Puteți adiminstra de fiecare dată când vă confruntați cu afecțiunile menționate anterior, câte 4-5 linguri pe zi.
Ghimbir și miere la borcan – medicament universal
Ingrediente:
- 500 g de rădăcină de ghimbir rasă
- 550 g de miere
- 5 cuișoare
- 1 lingură de scorțișoară
Mod de preparare:
Toate ingredientele se amestecă bine și se pun într-un borcan, pe care îl închideți, iar conținutul îl lăsați la macerat la frigider pentru o săptămână.
Mod de administrare:
Se iau câte 2-3 lingurițe din preparat pe zi, una dimineața pe stomacul gol, una după cel puțin două ore de la ultima masă și una înaintea mesei de prânz.
De asemenea, ghimbirul poate fi folosit și ca tratament extern, sub formă de comprese cu miere.
Comprese cu miere și ghimbir
Ingrediente:
- Câteva felii de ghimbir
- Miere
- Ulei de măsline
Mod de preparare și administrare:
Ghimbirul se așază pe piept sau pe amigdalele umflate. O compresă sterilă se unge cu miere și un pic de ulei de măsline, iar apoi este așezată peste ghimbir. Prindeți de piele cu adeziv(găsiți ăn farmacii).
Se aplică cu două ore înainte de culcare și se lasă să acționeze peste noapte.
Miere cu cimbru
Ingrediente:
- 50 g de cimbru uscat
- 200 g de miere
Mod de preparare:
Puneți cimbrul în borcanul cu miere și amestecați bine. Dacă pasta rezultată este prea groasă, adăugați 50 ml de apă purificată (adică fiartă și răcită). Amestecați din nou până la omogenizare, și păstrați borcanul la loc călduros 2 săptămâni. Amestecați în borcan zilnic. După finalul perioadei de macerare, filtrați preparatul printr-un tifon sau strecurătoare. Din această miere de cimbru se ia câte 1 lingură, de 2-3 ori pe zi.
Pentru tuberculoza pulmonară, mierea se combină cu hrean ras. Se amestecă un pumn de hrean ras cu 500 g de miere de albine și se lasă 20 de zile. Se amestecă preparatul zilnic.
Discussion about this post