Multe persoane se întreabă cum își pot detoxifia organismul, iar răspunsul este mult mai simplu decât se așteaptă. O simplă salată de crudități: țelină și morcov – îmbunătățește digestia și curăță organismul de toxine.
Morcovul și țelina, care par două alimente banale, conțin numeroase fibre care curăță colonul încărcat de toxine. De asemenea, ajută în reglarea tranzitului și combaterea constipației. Aportul de fibre din aceste alimente, ajută totodată și la reducerea nivelului de colesterol rău.
Morcovul consumat ca atare, sub formă de suc sau salată reglează metabolismul, combate afecțiunile hepatice și tumorale și ajută în eliminarea excesului de acid uric. De asemenea, întărește imunitatea, menține vederea sănătoasă și crește rezistența organismului la infecții.
Pentru a te bucura de efectele terapeutice ale morcovului, iată cum trebuie să îl consumi:
- Suc proaspăt – 100 ml pe zi, de preferat dimineața pe stomacul gol
sau
- Salată crudă de morcov – rețetă
Ingrediente:
- Morcov
- Măr
- Lămâie
- Țelină
- Sfeclă roșie
- Pătrunjel verde
- Sare după gust
Mod de preparare:
Această salată se poate prepara doar din morcov, zeamă de lămâie și pătrunjel verde. Morcovii se spală și se dau pe răzătoare. Se adaugă ulei de măsline și zeamă proaspăt stoarsă de la lămâie. Se asezonează cu pătrunjel tocat mărunt și puțină sare. Însă pentru a obține o mâncare mai bogată în vitamine și antioxidant, cu efecte digestive și tonice mult mai bune, se pot folosi și alte rădăcinoase de sezon, precum țelină și sfeclă roșie.
Discussion about this post