More

  Românii, scutiți de izolare în Anglia. Nu vor mai plăti nici testele pentru evitarea auto-izolării

  Românii care se vor duce în Anglia după data de 17 mai vor fi scutiți de auto-izolarea la domiciliu și de plata efectuării unui test, deoarece guvernul britanic va oferi teste gratuite pentru populație.

  Totodată, britanicii care abia așteaptă o vacanță internațională la soare vor afla în curând unde o vor putea petrece fără să aibă parte de restricții la întoarcere.

  Premierul Boris Johnson va dezvălui ce țări sunt sigure pentru turiști sub sistemul „semafor” ce va intra în vigoare din 17 mai.

  EasyJet își pregătește cursele după ce surse guvernamentale au făcut câteva dezvăluiri despre țările care vor fi considerate verzi și roșii de către guvernul britanic.

  Momentan se crede că Franța, Spania, Portugalia, România, Italia, Croația, Cipru și Turcia vor face parte din lista țărilor verzi. Cetățenii care vor sosi din aceste țări nu vor fi supuși la nicio restricție pe teritoriul Angliei.

  Șeful EasyJet, Johan Lundgren a declarat pentru The Sun:

  „Vara asta va fi cât se poate de normală în condițiile epidemiologice actuale, am aflat de la surse guvernamentale.

  „Nu aș vedea un motiv pentru care majoritatea țărilor europene să nu se afle pe lista țărilor verzi.

  „Este important ca Guvernul să iasă cu această listă cât mai curând posibil. Aceasta este principala întrebare pentru majoritatea clienților noștri chiar acum. ”

  Agenții de turism au salutat, de asemenea, vestea. Abta a spus că există o „cerere masivă reîncărcată” pentru zboruri, hoteluri și apartamente.

  Boris Johnson, premierul britanic, a alocat 17 mai pentru potențiala revenire a călătoriilor internaționale.

  Iar ministrul aviației, Robert Courts, a confirmat că lista destinațiilor aprobate va fi publicată la începutul lunii viitoare.

  El a avertizat: „Aș sfătui oamenii să aștepte până pot înțelege în ce categorie intră fiecare țară, deoarece există, desigur, acel risc de dezamăgire.

  „Nu ar fi corect să speculez ce țări și ce zone ale lumii sunt susceptibile să se afle pe fiecare listă”.

  Experții își vor baza deciziile pe cât la sută din populația țării a fost vaccinată, ratele de infecție, noile variante și accesul la date științifice fiabile.

  România se află momentan pe locul 4 în Europa la populația vaccinată.

  Persoanele sosite din țările „verzi” nu vor trebui să stea în izolare, dar vor trebui să facă un test PCR în termen de două zile.

  Pasagerii din țările „portocalii” vor trebui să stea în izolare timp de zece zile și să facă două teste.

  Cei sosiți din locații „roșii” vor continua să se confrunte cu șederea obligatorie într-un hotel de carantină.

  Boris Johnson speră că la data de 21 iunie toate restricțiile din Anglia, inclusiv cele de la frontiere vor fi ridicate și populația se va întoarce la viața normală.

   

  Știri recente

  Vești bune pentru românii care merg în Marea Britanie! Condiţii de călătorie în Marea Britanie, după actualizarea listei ţărilor sigure.

  Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunţă cetăţenii despre noile condiţii de călătorie în urma actualizării listelor zonelor...

  Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

  Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în...

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic impune noi reguli stricte în aeroporturile din Anglia. Cozi de 10 ore cauzate de noile restricții

  Persoanele din Anglia care doresc să plece în străinătate anul acesta se confruntă cu cozi de până la zece ore în aeroport în această...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox