More

  Românii din UK NU mai intră în carantină în România și pot evita și auto-izolarea în Regatul Unit

  Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă (CNSU )a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din respectivele state trebuie să intre în carantină. Lista întră în vigoare de la data de 13.11.2020.

  Din 13 noiembrie 2020, va intra în vigoare noua listă galbenă a României cu țările considerate cu risc epidemiologic ridicat. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr.54 din 12 noiembrie 2020.

  Pe lista galbenă regăsim numeroase țări din Europa, cum ar fi: Andorra, Cehia, Belgia, Luxemburg, Franța, Slovenia, Elveția, Muntenegru, Spania, Slovacia, Georgia, Croația, Polonia, Macedonia de Nord, Portugalia, Bulgaria și multe altele. De pe lista galbenă, au ieșit Marea Britanie, Malta.

  Persoanele, care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

  Hotărârea CNSU nr. 54: Art.3 – (1) Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 2.

  (2) Excepțiile de la măsura carantinei prevăzute în Hotărârea CNSU nr. 36, cu modificările și completările ulterioare, nu se aplică persoanelor care sosesc din Danemarca.

  Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat: Andorra, Polinezia Franceză, Cehia, Luxemburg, Belgia, Elveția, Liechtenstein, Slovenia, Armenia, Franța, Muntenegru, Austria, Polonia, Georgia, Croația, Olanda, Italia, Bosnia și Herțegovina, San Marino, Macedonia de Nord, Guam, Spania, Portugalia, Slovacia, Iordania, Ungaria, Monaco, Bulgaria și Lituania, Danemarca.

  Anexa 2 la HCNSU nr. 54: Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 54 din 12.11.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

  Pentru românii din Marea Britanie care vin în România și au nevoie de efectuarea unui test COVID, sau care vor să evite carantina la intrarea în Regatul Unit:

  Pasagerii care zboară începând din 20 octombrie de la Heathrow sau ajung pe aeroportul Heathrow vor fi primii care vor avea opțiunea de a plăti pentru a face un test Covid cu rezultat rapid.

  Testul va costa 80 GBP, iar rezultatul este garantat într-o oră.

  Scopul este de a ajuta oamenii care călătoresc către destinații în care este necesară dovada unui rezultat negativ la sosire. De asemenea, se dorește pentru pasagerii care ajung în Marea Britanie să se poată evita carantina cu efectuare unui asemena test.

  Collinson, compania din spatele inițiativei, spera că testul va putea fi folosit pentru a intra în Marea Britanie fără a mai sta în auto-izolare, dar și pentru a intra în țări care cer test negativ la sosire, precum Italia și România.

  Un număr tot mai mare de țări au clasificat Marea Britanie ca fiind „expusă riscului”, ceea ce înseamnă că persoanele din Marea Britanie se confruntă cu mai multe restricții.

  Autoritățile din România cer acum oamenilor să arate că au un rezultat negativ al testului, efectuat în termen de 72 de ore de la ajungerea în țară pentru a evita izolarea la domicliu.

  Taestul rapid de salivă, care este acum disponibil la terminalele 2 și 5 din Heathrow, este cunoscut sub numele de test cu lampă (amplificare izotermă mediată prin buclă).

  British Airways, Virgin Atlantic și Cathay Pacific vor oferi de acum această posibilitate de a se testa clienților.

  Tim Alderslade, director executiv al corpului comercial al aviației Airlines UK, a declarat că ar dori ca costul testului să fie mai mic.

  „Pentru pasagerii de afaceri, 80 de lire sterline este probabil destul de competitiv, dar cu siguranță am spus guvernului în ceea ce privește introducerea unui test la sosirea în Marea Britanie, orice preț de la 50 la 60 de lire sterline ar fi mai bun”, a spus el.

  Știri recente

  Vești bune pentru românii care merg în Marea Britanie! Condiţii de călătorie în Marea Britanie, după actualizarea listei ţărilor sigure.

  Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunţă cetăţenii despre noile condiţii de călătorie în urma actualizării listelor zonelor...

  Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

  Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în...

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic impune noi reguli stricte în aeroporturile din Anglia. Cozi de 10 ore cauzate de noile restricții

  Persoanele din Anglia care doresc să plece în străinătate anul acesta se confruntă cu cozi de până la zece ore în aeroport în această...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox