More

  Proiect pentru Marea Britanie: Va fi permisă intrarea cetățenilor străini, doar dacă sunt vaccinați anti COVID

  Un deputat conservator britanic a cerut guvernului să elaboreze în cadrul forțelor armate lansarea unui program de vaccinare în masă împotriva coronavirusului, care ar include certificate obligatorii care să permită oamenilor să călătorească pe plan internațional.

  Vorbind luni la Camera Comunelor, Tobias Ellwood a susținut că schema de vaccinare în masă reprezintă o provocare a amplorii și complexității.

  Marea Britanie a anunțat aseară că va începe vaccinarea populației împotriva coronavirusului până la sfârșitul anului 2020,  după ce firma din spatele medicamentului Viagra a dezvăluit că a făcut un vaccin care împiedică 90% din oameni să se infecteze cu Covid.

  Guvernul britanic a cumpărat 40 de milioane de doze de la gigantul Pfizer – iar zece milioane de doze vor fi disponibile și utilizate înainte de Crăciun.

  NHS este în așteptare pentru a începe vaccinarea într-un timp record, cu prioritate pentru angajații din domeniul sănătății și îngrijirii și pentru cei peste 85 de ani.

  Prioritatea vaccinării va fi acordată NHS și angajaților din domeniul de îngrijire și persoanelor de peste 85 de ani.

  Sunt necesare două doze per persoană, ceea ce înseamnă că cinci milioane de britanici ar putea fi vaccinați până în ajunul Anului Nou.

  Totodată, politicianul l-a îndemnat pe premierul Boris Johnson să folosească forțele armate pentru a supraveghea procesul de livrare a acestuia către populația britanică.

  „Lansarea în masă a vaccinurilor este o responsabilitate enormă și trebuie să o înțelegem bine”, a spus Ellwood.

  „Subliniez că există o posibilitate uriașă ca acest lucru să meargă prost dacă nu începem să planificăm acum”, a adăugat el.

  Politicianul a declarat că i-a scris lui Johnson îndemnându-l să folosească Ministerul Apărării și armata pentru a înființa centre de distribuție regionale, precum și pentru a dezvolta o „bază de date națională pentru a urmări progresul și a elibera certificatele de vaccinare”.

  Ellwood, care este președintele Comitetului selectiv pentru apărarea Camerei Comunelor, a declarat că certificatele de vaccinare „vor trebui probabil recunoscute la nivel internațional pentru a permite călătoriile internaționale”.

  În alte observații, Ellwood a subliniat că viața va reveni la normal pentru cei care efectuează vaccinul, în timp ce cei care nu o vor face vor fi „supuși regulilor de distanțare socială”.

  „Cred că cea mai mare provocare va fi gestionarea perioadei de tranziție – posibil până la un an – când părți din societatea noastră vor fi eliberate de amenințarea Covid-19 și vor încerca să revină la normalitate, dar cei care nu vor vrea să fie vaccinați vor fi supuși regulilor de distanțare socială ”, a spus el.

  Totodată, Ellwood a propus ca intrarea cetățenilor străini în Marea Britanie să fie acceptată doar dacă sunt vaccinați sau vor accepta să fie vaccinați pe teritoriul Regatului Unit.

  Știri recente

  Boris Johnson a anunțat noi ajutoare financiare nerambursabile pentru populația din Marea Britanie

  Programul de subvenționare al salariilor pentru cei intrați în șomaj tehnic, cunoscut ca „furlough scheme”, s-a încheiat pe 1 octombrie, însă guvernul britanic a...

  Vești bune pentru românii care merg în Marea Britanie! Condiţii de călătorie în Marea Britanie, după actualizarea listei ţărilor sigure.

  Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunţă cetăţenii despre noile condiţii de călătorie în urma actualizării listelor zonelor...

  Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

  Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în...

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox