More

  Plante de leac pentru afecțiunile plămânilor

  Plămânii sunt organe esențiale pentru viața noastră, care joacă un rol major în organismul oricărei persoane. Din păcate afecțiunile lor sunt destul de silențioase și nu ne oferă prea multe indicii, așa că ar trebui să ne asigurăm că ne menținem plămânii sănătoși.

  Infecțiile respiratorii pot apărea mai ales, în perioadele în care temperaturile sunt fluctuante și aerul este rece și mai încărcat cu virusuri și bacterii. Un sistem imunitar puternic ne va ajuta să luptăm mult mai bine împotriva infecțiilor, iar riscul de îmbolnăvire va fi mai scăzut. De asemenea, dacă începem să tratăm o afecțiune respiratorie de la primele ei semne, vom reuși să o combatem doar folosind tratamente naturiste.

  Anumite plante, alimente și extracte ne ajută să prevenim și tratăm afecțiunile aparatului respirator și să îl menținem sănătos.

  Așadar, am pregătit pentru tine o listă de plante medicinale care sunt cele mai eficiente în tratarea afecțiunilor pulmonare și a infecțiilor respiratorii:

  • Cimbrul

  Cimbrul este un puternic decongestionant, care îți va elibera căile respiratorii și va lupta împotriva congestiei pulmonare. El este un antiseptic foarte puternic și este considerat antibiotic natural.

  • Oregano

  Oregano este foarte benefic în reducerea inflamațiilor și iritațiilor de la nivelul tractului respirator.

  • Iarbă mare

  Ajută la eliminirea mucusului/ flegmei de la nivelul nasului, gâtului și plămânilor. De asemenea, are proprietăți antibacteriene foarte puternice și poate trata complicații mai grave, precum bronșita.

  • Eucaliptul

  Este foarte benefic pentru tuse și se poate găsi și sub formă de ulei volatil. Îl puteți adăuga în aparatul de aerosoli, sau în apă fierbinte pentru a face inhalații, fiind extrem de eficient și în desfundarea nasului.

  • Lumânărica

  Este utilizată încă din Antichitate, pentru a elimina excesul de mucus din plămâni. Este foarte eficientă și pentru curățarea bronhiilor și reducerea tuturor inflamațiilor prezente pe tractul respirator.

  • Mierea ursului/ Plămânărica

  Are o compoziție chimică foarte complexă, fiind extrem de utilă în tratarea tuturor afecțiunilor respiratorii. Ea ușurează respirația, expectorația, calmează tusea și vindecă răgușeala.

  • Podbalul

  Frunzele de podbal au proprietăți emoliente și expectorante. Ele sunt recomandate pentru întărirea sistemului respirator și tratarea afecțiunilor precum bronșita, laringita și chiar tuberculoza, în stare de debut.

  Știri recente

  Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

  Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în...

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic impune noi reguli stricte în aeroporturile din Anglia. Cozi de 10 ore cauzate de noile restricții

  Persoanele din Anglia care doresc să plece în străinătate anul acesta se confruntă cu cozi de până la zece ore în aeroport în această...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox