Ouăle vopsite în acest mod natural arată pur și simplu minunat, iar cel mai important aspect este că nu conțin produse chimice. Este important să țineți cont de faptul că intensitatea culorii depinde direct de cantitatea substanței colorante, pe care o folosiți și de timpul de vopsire. De asemenea, ouăle vopsite cu aceste metode ecologice pot fi completate ușor cu un desen frumos.
Înainte să începeți să vopsiți ouăle, este recomandat să le spălați în soluție cu bicarbonat de sodiu, pentru a le degresa. O regulă foarte importantă este să adăugați oțet în vopselele naturale, deoarece acest ingredient corodează coaja, făcând suprafața mai zgrunțuroasă și mai sensibilă la coloranți.
De asemenea, vă amintim că cel mai bine este să vopsiți ouăle cu 3 zile înainte de Paște, în Joia Mare (Joia Curată).
- Ouăle galbene
Culoarea galbenă intensă o puteți obține cu ajutorul decoctului de turmeric.
Mod de preparare:
Adăugați 2-3 linguri de turmeric într-un vas cu apă fierbinte. Pentru o culoare mai vie, apa trebuie adusă până în punctul de fierbere. În decoctul obținut, puteți fie să fierbeți ouăle (culoarea va fi mai intensă), fie să le înmuiați pe cele deja fierte.

- Ouăle roșii
Veți avea nevoie de coji de ceapă.
Ingrediente:
- Cojile de la 15 cepe roșii
- Cojile de la 5 cepe galbene
- 2-3 linguri de oțet
- 1 linguriță de sare
- 20 de ouă
Mod de preparare:
Puneți într-o oală 3 L de apă și adăugați cojile de ceapă. De când a început să fiarbă, lăsați pe foc timp de o oră. Strecurați cojile și păstrați lichidul colorat obținut. Spălați ouăle și așezați-le într-o oală, iar apoi turnați peste ele lichidul obținut. De când începe să fiarbă, țineți-le pe foc timp de 10 de minute, iar la sfărșit adăugați 3-4 linguri de oțet.
- Ouăle albastre
Veți avea nevoie de varză roșie.
Mod de preparare:
Tăiați căpățâna de varză în bucăți, pe care le puneți într-o oală în care adăugați aproximativ 0,5 L de apă. Aduceți decoctul până la punctul de fierbere, după care lăsați pe foc pentru încă 45 de minute. Turnați în decoctul obținut 4 linguri de oțet, iar apoi adăugați ouăle fierte tari (cu coajă albă) și le lăsați pentru aproximativ 3 ore.

- Ouăle verzi
Veți avea nevoie de spanac. Puteți folosi și spanac congelat.
Mod de preparare:
Tocați mărunt spanacul, iar apoi așezați-l într-o oală. Puneți apă cât să il acopere și fierbeți timp de 30 de minute. Strecurați, iar în lichidul obținut adăugați ouăle și mai fierbeți 15 minute. La sfârșit, puneți 4 linguri de oțet.

Vă urăm sărbători fericite și pline de sănătate, alături de cei dragi!
Discussion about this post