More

  Marea Britanie prelungește acordarea de ajutoare financiare către populație

  Aproximativ 2,6 milioane de angajați din UK, sau 8% din totalul celor care au joburi, se așteaptă să-și piardă locul de muncă în următoarele trei luni, conform unui sondaj al Resolution Foundation.

  Aceste cifre îi includ și pe angajații cărora li s-a comunicat deja că vor fi concediați, cel mai mare risc vizându-i pe cei mai tineri și pe cei cu veniturile cele mai mici.

  Ministrul britanic de finanțe Rishi Sunak urmează să anunțe prelungirea până la vară a programului de „furlough”, subvenționarea parțială de către stat a șomajului tehnic, care urmează să expire la finele lunii aprilie.

  Cotidianele britanice Financial Times și Daily Telegraph au relatat că ministrul urmează să facă anunțul în acest sens la 3 martie, cu ocazia prezentării noului buget.

  Tot atunci ar urma să fie anunțată și prelungirea plății majorate la 20 de lire pe lună a ajutorului social de tip „universal credit”, precum și prelungirea moratoriului la plata taxelor pe proprietățile folosite în scop de afaceri („business rates”), care expiră la 31 martie.

  Problema prelungirii subvențiilor și a facilităților fiscale este însă legată de volumul uriaș al îndatorării statului, pe care Finanțele vor trebui s-o rezolve prin eventuale majorări de taxe.

  Împrumuturile luate de stat în anul fiscal curent au crescut la 270,6 miliarde de lire, cu 222 de miliarde mai mult decât anul precedent, urmând ca totalul pe anul curent să ajungă la 394 de miliarde de lire, cea mai mare valoare a împrumuturilor pe un singur an de la al Doilea Război Mondial până acum, conform Oficiului pentru Responsabilitate Bugetară.

  Rishi Sunak a decis vineri să amâne până la toamnă prezentarea raportului privind reforma sistemului de „business rates”, urmând ca Ministerul Finanțelor urmează să publice la 23 martie o primă evaluare interimară.

  Reprezentanții sectorului imobiliar, din retail și din industria ospitalității au criticat amânarea deciziei, avertizând că dacă sistemul acestor taxe nu este reformat mai repede și nu se ajunge la un sistem de taxare mai echitabil, vor urma concedieri.

  Știri recente

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic anunță noi reguli la frontiere: Carantina și izolarea vor fi înlocuite cu teste zilnice

  Britanicii care abia așteaptă reluarea călătoriile internaționale din și spre Anglia fără restricții, au fost anunțați de către guvern că pot lua parte la...

  Guvernul britanic anunță eliminarea tuturor restricțiilor din Anglia începând de săptămâna viitoare

  Marea Britanie se va întoarce la normal începând de săptămâna viitoare, deoarece lockdownul va fi complet ușurat, a confirmat guvernul britanic astăzi. Ministrul cabinetului, Michael...

  Guvernul britanic a anunțat noi restricții la frontiere de pe 17 mai. Călătoriile internaționale se reiau, dar cu noi măsuri

  Guvernul britanic a declarat schimbarea restricțiilor de la frontierele Angliei de pe 17 mai într-o conferință de presă ținută de Ministrul Transporturilor. Guvernul a anunțat...

  Guvernul britanic: România NU se află pe lista verde a Angliei. Românii intră în izolare la sosirea în Anglia

  Guvernul britanic a dezvăluit în această seară lista țărilor în care britanicii pot pleca în vacanță începând cu 17 mai fără a mai fi...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox