More

  Marea Britanie: Dorim să începem vaccinarea populației în trei săptămâni – persoanele prioritare pentru vaccinare

  Primele rezultate ale vaccinului Covid din lume arată că Pfizer Jab este eficient la 90%, a fost anunțat astăzi.

  Gigantul farmaceutic a dezvăluit astăzi descoperirile intermediare din studiile clinice la scară largă care arată o eficacitate mult mai bună decât se aștepta.

  Săptămâna trecută, șeful NHS Sir Simon Stevens a spus că medicii și spitalele sunt pregătiți și gata să lanseze vaccinul în decembrie. Și șeful grupului de lucru britanic a spus că vom depozita 10 milioane de doze de vaccin până la Crăciun.

  Dar cine va primi primele tranșe de vaccin și cât de curând vă puteți aștepta să fiți imunizați?

  Este o veste mare?

  Da. Acestea sunt descoperirile intermediare și studiile vor continua, dar analiza arată că vaccinul Pfizer poate preveni infecția cu Covid-19 la 90% din populație. Vaccinul a fost testat pe 43.500 de persoane din șase țări și nu au fost semnalate probleme de siguranță.

  Pfizer intenționează să solicite autorității de reglementare din SUA Food and Drug Administration (FDA) aprobarea de urgență a utilizării vaccinului până la sfârșitul lunii. De asemenea, va solicita aprobarea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) și a Agenției de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA) din Marea Britanie.

  Analiza a fost efectuată după ce 94 de cazuri confirmate de Covid-19 au fost găsite printre cei care au luat parte la proces.

  Când vor fi disponibile primele doze?

  În timp ce primele constatări arată că vaccinul este eficient, trebuie totuși aprobat înainte ca oamenii să poată fi imunizați.

  Downing Street a clasat rezultatele ca fiind „promițătoare” și a declarat că Regatul Unit va avea 10 milioane de doze gata până la sfârșitul anului, dacă va fi aprobat de autoritățile de reglementare.

  Medicilor de familie și spitalelor li s-a spus să se pregătească pentru lansare în termen de trei săptămâni, iar persoanele de peste 85 de ani și personalul NHS se așteaptă să fie primii la rând la vaccinare.

  Purtatorul de cuvant oficial al primului ministru a declarat: „NHS este pregatit sa inceapa un program de vaccinare pentru cei mai expusi riscului, odata ce un vaccin Covid-19 este disponibil inainte de a fi lansat mai larg.

  In total, am procurat 40 de milioane de doze de vaccin candidat Pfizer, cu 10 milioane de aceste doze fiind fabricate si disponibile pentru Marea Britanie pana la sfarsitul anului, daca vaccinul este aprobat de catre autoritatile de reglementare.

  Cine va fi vaccinat mai întâi?

  Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) a examinat datele despre cine suferă cele mai grave rezultate ale coronavirusului și cine prezintă cel mai mare risc de deces.

  Ghidul său provizoriu, care presupune că vaccinul este sigur și eficient în toate grupurile, spune că ordinea de prioritate ar trebui să fie:

  • Adulți mai în vârstă, ce se află într-o casă de îngrijire și lucrătorii la domiciliu
  • Toți cei în vârstă de 80 de ani și peste și personalul din domeniul sănătății și asistenței sociale
  • Oricine are peste 75 de ani
  • Persoane în vârstă de 70 de ani și peste
  • Toți cei cu vârsta de 65 de ani și peste
  • Adulți cu risc ridicat sub 65 de ani
  • Adulți cu risc moderat sub 65 de ani
  • Toți cei cu vârsta de 60 de ani și peste
  • Toți cei ce au 55 de ani și peste
  • Toți cei cu vârsta de peste 50 de ani
  • Restul populației, cu prioritate încă de stabilit.

  JCVI a spus că stabilirea priorităților s-ar putea schimba dacă primul vaccin nu ar fi considerat adecvat sau eficient pentru adulții mai în vârstă.

  Unde vor fi administrate vaccinurile?

  Sir Simon a spus că un potențial program de vaccinare va furniza vaccinuri la cabinetele medicale, la farmacii și la centrele de testare în masă – inclusiv la spitalele Nightingale.

  El a spus că medicii de familie vor fi în așteptare din decembrie în cazul în care un vaccin va fi disponibil înainte de Crăciun.

   

  Știri recente

  Vești bune pentru românii care merg în Marea Britanie! Condiţii de călătorie în Marea Britanie, după actualizarea listei ţărilor sigure.

  Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunţă cetăţenii despre noile condiţii de călătorie în urma actualizării listelor zonelor...

  Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

  Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în...

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic impune noi reguli stricte în aeroporturile din Anglia. Cozi de 10 ore cauzate de noile restricții

  Persoanele din Anglia care doresc să plece în străinătate anul acesta se confruntă cu cozi de până la zece ore în aeroport în această...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox