More

  Marea Britanie: 15 români au fost amendați astăzi la frontiere. Alți 20 nu au fost lăsați să intre în țară

  Astăzi, 8 martie, la frontierele Marii Britanii au fost amendate 123 persoane, dintre care 15 cetățeni români, pentru nerespectarea noilor măsuri impuse de către guvernul britanic. 

  Totodată, alți 20 de cetățeni români nu au fost lăsați să intre pe teritoriul Regatului Unit pentru că nu respectau noile cerințe Brexit.

  Cei 15 români amendați, au primit amenzi de câte 200 lire sterline pentru că nu aveau completat și descărcat noul formular care trebuie prezentat la granițe.

  Aceștia voiau să plece din Marea Britanie, neavând un motiv justificat, aprobat de către autorități.

  Ceilalți 20, cetățeni români, voiau să intre pentru prima dată pe teritoriul Regatului Unit, însă acest lucru nu este aprobat dacă persoanele în cauză nu prezint o invitație de la un angajator.

  Microbuze întregi cu cetățeni străini sunt întoarse la frontiere, dacă nu au invitația de la angajator, testul PCR negativ, formularul de călătorie și izolare și de asemenea, rezervarea celor 2 teste pe portalul online al guvernului pentru a doua și a opta zi de izolare.

  La frontiere este solicitat un nou formular persoanelor care vor să părăsească teritoriul Regatului Unit.

  Călătoriile internaționale vor trebui să fie aprobate de către autorități, altfel acestea nu vor fi permise.

  Confom restricţiilor actuale din Marea Britanie, vacanţele sunt interzise şi numai cei care călătoresc din motive specifice de muncă sau de familie au voie să plece în străinătate.

  Guvernul a declarat că noua formă îl va ajuta la respectarea acestor reguli.

  De asemenea, autorităţile Marii Britanii au precizat că oamenii ar putea fi capabili să călătorească din nou începând cu mijlocul lunii mai, iar mai multe informaţii vor fi afişate în decursul lunii aprilie.

  Guvernul a semnalat că va introduce noul formular pentru ca oamenii să îşi justifice călătoria.

  Persoanele care nu vor avea noul formular și călătoriile aprobate de către autorități sau cei care invocă motive false pentr a ieși din țară vor fi amendați cu cel puțin 200 lire sterline, la prima abatere.

  Ca măsură de prevenire a importării de noi cazuri de Covid-19 şi a aducerii în ţară a unor noi variante ale coronavirusului de către persoanele care pleacă în afara ţării şi apoi se întorc, guvernul condus de Boris Johnson a decis interzicerea călătoriilor internaţionale neesenţiale până cel mai devreme pe 17 mai.

  Singurele motive acceptate pentru a călători în afara ţării sunt cele profesionale, medicale, educaţionale, voluntariatul sau funeraliile.

  De asemenea, persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să rămână în carantină în hoteluri şi să efectueze cel puţin trei teste de Covid-19 înainte şi după sosire.​

  De asemenea, vacanțele celor care vor să meargă peste ocean vor fi interzise până la aceeași dată, potrivit cotidianului The Telegraph.

  Actualele restricții asupra călătoriilor internaționale – inclusiv testarea de trei ori a pasagerilor, carantina în hotel și izolarea obligatorie timp de 10 zile – vor rămâne în vigoare până la mijlocul lunii mai.

  Însă, reevaluarea va analiza cum pot fi ridicate restricțiile prin certificate de vaccinare pentru persoanele ce vor să-și facă vacanța în afara Regatului Unit și prin testarea atât a celor care sosesc cât și a celor care pleacă din teritoriu.

  Știri recente

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic impune noi reguli stricte în aeroporturile din Anglia. Cozi de 10 ore cauzate de noile restricții

  Persoanele din Anglia care doresc să plece în străinătate anul acesta se confruntă cu cozi de până la zece ore în aeroport în această...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic anunță noi reguli la frontiere: Carantina și izolarea vor fi înlocuite cu teste zilnice

  Britanicii care abia așteaptă reluarea călătoriile internaționale din și spre Anglia fără restricții, au fost anunțați de către guvern că pot lua parte la...

  Guvernul britanic anunță eliminarea tuturor restricțiilor din Anglia începând de săptămâna viitoare

  Marea Britanie se va întoarce la normal începând de săptămâna viitoare, deoarece lockdownul va fi complet ușurat, a confirmat guvernul britanic astăzi. Ministrul cabinetului, Michael...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox