More

  Guvernul britanic: România NU se află pe lista verde a Angliei. Românii intră în izolare la sosirea în Anglia

  Guvernul britanic a dezvăluit în această seară lista țărilor în care britanicii pot pleca în vacanță începând cu 17 mai fără a mai fi nevoiți să stea în izolare la întoarcere.

  Ministrul transporturilor a anunțat la conferința de presă din această seară că britanicii își pot rezerva în sfârșit vacanțele în străinătate, dar țările din lista verde este foarte scurtă.

  Lista țărilor verzi include Portugalia (inclusiv Madeira și Azore), Gibraltar, Israel, Islanda, Insulele Feroe, Singapore, Brunie și Singapore.

  Și Noua Zeelandă și Australia sunt, de asemenea, pe listă – dar au propriile cerințe de intrare și este puțin probabil să permită turiștii în acest moment.

  Iar Turcia și Maldivele vor fi puse pe lista roșie – ceea ce înseamnă că britanicii care vin acasă vor trebui să facă o carantină într-un hotel timp de 14 zile și să plătească 1.750 de lire sterline pentru acest privilegiu.

  Vestea ar putea pune sub semnul întrebării Finala Ligii Campionilor, care ar trebui să aibă loc în Turcia, între Manchester City și Chelsea.

  O mână de țări vor primi statutul verde într-un nou sistem tip semafor de călătorie bazat pe rata de vaccinare și ratele virusului. Acest lucru înseamnă momentan că britanicii pot călători doar dacă efectuează două teste la întoarcere.

  Doar persoanele ce sosesc din țările verzi nu vor face carantină, britanicii fiind capabili să evite autoizolarea timp de 10 zile la întoarcere.

  România se află pe lista galbenă a țărilor, ceea ce înseamnî că românii vor trebui să respecte aceleași reguli ca până acum la sosirea în Anglia.

  Testele vor fi în continuare necesare, cu un test pre-sosire înainte de a reveni în Marea Britanie și un al doilea test în ziua a doua.

  Următoarea revizuire va avea loc în trei săptămâni – deci pe 28 mai.

  De asemenea, se va introduce o „listă de supraveghere verde” care va „identifica țările cu cel mai mare risc de a trece de la verde la galben”. Acest lucru a devenit cunoscut sub numele de „verde intermitent”.

  Ideea este de a evita haosul din iulie trecut, când, de exemplu, Spania a fost plasată pe lista de carantină cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor.

  Guvernul subliniază că nu există nicio garanție de notificare prealabilă și că deciziile privind trecerea țărilor de la verde la galben sau roșu vor fi luate pe baza datelor.

  Ce se întâmplă cu cei vaccinați
  Este posibil să vi se deschidă ușile în străinătate dacă aveți ambele doze de vaccin făcute, dar guvernul britanic nu a dat încă nicio dispoziție pentru ca persoanele vaccinate să nu li se aplice restricțiile la întoarcerea în Marea Britanie.

  Știri recente

  Vești bune pentru românii care merg în Marea Britanie! Condiţii de călătorie în Marea Britanie, după actualizarea listei ţărilor sigure.

  Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunţă cetăţenii despre noile condiţii de călătorie în urma actualizării listelor zonelor...

  Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

  Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în...

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic impune noi reguli stricte în aeroporturile din Anglia. Cozi de 10 ore cauzate de noile restricții

  Persoanele din Anglia care doresc să plece în străinătate anul acesta se confruntă cu cozi de până la zece ore în aeroport în această...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox