Guvernul britanic: Persoanele care vor dori să părăsească țara vor fi amendate de luni, 8 martie

Marea Britanie va putea amenda începând de luni cu 200 de lire sterline persoanele care nu prezintă la aeroport un nou document justificativ cerut în cadrul restricţiilor antiepidemice pentru a putea călători în străinătate sau care invocă motive false pentru a ieşi din ţară.

Anunțul a fost făcut vineri de Ministerul britanic al Transporturilor, potrivit agenţiei EFE, relatează Agerpres.

Măsura va intra în vigoare începând de luni, 8 martie, a anunțat guvernul britanic.

Ca măsură de prevenire a importării de noi cazuri de COVID-19 şi a aducerii în ţară a unor noi variante ale coronavirusului de către persoanele care pleacă în afara ţării şi apoi se întorc, guvernul condus de Boris Johnson a decis interzicerea călătoriilor internaţionale neesenţiale până cel mai devreme pe 17 mai.

Singurele motive acceptate pentru a călători în afara ţării sunt cele profesionale, medicale, educaţionale, voluntariatul sau funeraliile.

De asemenea, persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să rămână în carantină în hoteluri şi să efectueze cel puţin trei teste de COVID-19 înainte şi după sosire.

La frontiere va fi solicitat un nou formular persoanelor care vor să părăsească teritoriul Regatului Unit.

Călătoriile internaționale vor trebui să fie aprobate de către autorități, altfel acestea nu vor fi permise.

Confom restricţiilor actuale din Marea Britanie, vacanţele sunt interzise şi numai cei care călătoresc din motive specifice de muncă sau de familie au voie să plece în străinătate.

Guvernul a declarat că noua formă îl va ajuta la respectarea acestor reguli.

De asemenea, autorităţile Marii Britanii au precizat că oamenii ar putea fi capabili să călătorească din nou începând cu mijlocul lunii mai, iar mai multe informaţii vor fi afişate în decursul lunii aprilie.

Guvernul a semnalat că va introduce noul formular pentru ca oamenii să îşi justifice călătoria.

De asemenea, vacanțele celor care vor să meargă peste ocean vor fi interzise până la aceeași dată, potrivit cotidianului The Telegraph.

Actualele restricții asupra călătoriilor internaționale – inclusiv testarea de trei ori a pasagerilor, carantina în hotel și izolarea obligatorie timp de 10 zile – vor rămâne în vigoare până la mijlocul lunii mai.

Însă, reevaluarea va analiza cum pot fi ridicate restricțiile prin certificate de vaccinare pentru persoanele ce vor să-și facă vacanța în afara Regatului Unit și prin testarea atât a celor care sosesc cât și a celor care pleacă din teritoriu.

Recent Articles

Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

Guvernul britanic anunță noi reguli la frontiere: Carantina și izolarea vor fi înlocuite cu teste zilnice

Britanicii care abia așteaptă reluarea călătoriile internaționale din și spre Anglia fără restricții, au fost anunțați de către guvern că pot lua parte la...

Guvernul britanic anunță eliminarea tuturor restricțiilor din Anglia începând de săptămâna viitoare

Marea Britanie se va întoarce la normal începând de săptămâna viitoare, deoarece lockdownul va fi complet ușurat, a confirmat guvernul britanic astăzi. Ministrul cabinetului, Michael...

Guvernul britanic a anunțat noi restricții la frontiere de pe 17 mai. Călătoriile internaționale se reiau, dar cu noi măsuri

Guvernul britanic a declarat schimbarea restricțiilor de la frontierele Angliei de pe 17 mai într-o conferință de presă ținută de Ministrul Transporturilor. Guvernul a anunțat...

Guvernul britanic: România NU se află pe lista verde a Angliei. Românii intră în izolare la sosirea în Anglia

Guvernul britanic a dezvăluit în această seară lista țărilor în care britanicii pot pleca în vacanță începând cu 17 mai fără a mai fi...

Related Stories

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay on op - Ge the daily news in your inbox