More

  Guvernul britanic: E prea devreme să spunem dacă lockdownul va fi ridicat pe 2 decembrie. Restricțiile vor continua

  E „prea devreme” pentru a spune dacă lockdownul Angliei poate fi ridicat complet până pe 2 decembrie, a avertizat Matt Hancock, ministrul sănătății britanic.

  Secretarul pentru sănătate a declarat că este „scopul” guvernului să lase în urmă regulile naționale de blocare, dar a avertizat că noile cazuri sunt încă foarte ridicate și nu ar putea spune cum vor fi ridicate restricțiile – sau dacă întreprinderile închise ar putea fi redeschise.

  Boris Johnson a promis anterior Angliei că va părăsi restricțiile naționale din prima săptămână a lunii decembrie și va reveni într-o abordare regională.

  Sistemul pe niveluri de alertă se va încheia oficial în drept – dar Guvernul nu a spus încă ce îl va înlocui.

  Există temeri că milioane de oameni din zonele cu cele mai mari cazuri Covid pot fi din nou lovite de restricții dure – iar un nou nivel 4, similar lockdownului, ar putea fi impus.

  Și ieri, declarațiile domnului Hancock au diminuat speranța că milioanele de britanici care trăiau sub restricții dure de nivel 3, vor fi liberi după lockdown, însă aceștia se vor confrunta cu un nivel de alertă și mai dur, nivelul 4.

  Vorbind la BBC Radio 4, domnul Hancock a spus: „Nu mă îndoiesc că putem (ușura restricțiile) și că vom putea merge înainte din 2 decembrie cu o abordare foarte diferită”.

  Însă, când s-a insistat asupra faptului că ar fi un sfârșit semnificativ al restricțiilor sau dacă părți uriașe ale Angliei vor fi prinse în aceleași reguli draconice în cadrul unui sistem „rebadged”, domnul Hancock a spus că este prea devreme pentru a stabili domeniul de aplicare pentru noi blocaje locale.

  El a răspuns: „Este prea devreme să spun, mi-e teamă.

  „Am văzut în ultima săptămână că există încă un număr foarte mare de cazuri.

  „Dar vrem absolut să ieșim din acest blocaj național. Acesta este scopul nostru.

  Înainte de blocarea la nivelul întregii Anglii, în jur de 20 de milioane de persoane trăiau sub restricții de nivelul 2 care interziceau altor gospodării să se întâlnească în interior.

  Barurilor, restaurantelor și puburilor li s-a permis să rămână deschise, alături de comerțul cu amănuntul neesențial sub nivelul de restricții 2.

  Dar mai mult de 11 milioane de oameni – aproximativ o cincime din populație – trăiau în conformitate cu cele mai dure reguli de blocare de nivel 3 înainte de introducerea restricțiilor naționale pe 5 noiembrie.

  În cadrul nivelului 3, puburile și barurile care nu pot servi mese „substanțiale” sunt obligate să închidă.

  Și oamenii nu au voie să se întâlnească cu nimeni în afara bulei lor sociale, cu excepția locurilor publice externe specifice, cum ar fi parcurile.

  Johnson a promis că parlamentarii vor avea șansa de a vota asupra noilor restricții de blocare înainte de a intra în vigoare.

  Ei urmează să își stabilească planurile pentru cum să părăsească blocajul național săptămâna viitoare.

  Știri recente

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic anunță noi reguli la frontiere: Carantina și izolarea vor fi înlocuite cu teste zilnice

  Britanicii care abia așteaptă reluarea călătoriile internaționale din și spre Anglia fără restricții, au fost anunțați de către guvern că pot lua parte la...

  Guvernul britanic anunță eliminarea tuturor restricțiilor din Anglia începând de săptămâna viitoare

  Marea Britanie se va întoarce la normal începând de săptămâna viitoare, deoarece lockdownul va fi complet ușurat, a confirmat guvernul britanic astăzi. Ministrul cabinetului, Michael...

  Guvernul britanic a anunțat noi restricții la frontiere de pe 17 mai. Călătoriile internaționale se reiau, dar cu noi măsuri

  Guvernul britanic a declarat schimbarea restricțiilor de la frontierele Angliei de pe 17 mai într-o conferință de presă ținută de Ministrul Transporturilor. Guvernul a anunțat...

  Guvernul britanic: România NU se află pe lista verde a Angliei. Românii intră în izolare la sosirea în Anglia

  Guvernul britanic a dezvăluit în această seară lista țărilor în care britanicii pot pleca în vacanță începând cu 17 mai fără a mai fi...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox