More

  Guvernul britanic: E prea devreme să spunem dacă lockdownul va fi ridicat pe 2 decembrie. Restricțiile vor continua

  E „prea devreme” pentru a spune dacă lockdownul Angliei poate fi ridicat complet până pe 2 decembrie, a avertizat Matt Hancock, ministrul sănătății britanic.

  Secretarul pentru sănătate a declarat că este „scopul” guvernului să lase în urmă regulile naționale de blocare, dar a avertizat că noile cazuri sunt încă foarte ridicate și nu ar putea spune cum vor fi ridicate restricțiile – sau dacă întreprinderile închise ar putea fi redeschise.

  Boris Johnson a promis anterior Angliei că va părăsi restricțiile naționale din prima săptămână a lunii decembrie și va reveni într-o abordare regională.

  Sistemul pe niveluri de alertă se va încheia oficial în drept – dar Guvernul nu a spus încă ce îl va înlocui.

  Există temeri că milioane de oameni din zonele cu cele mai mari cazuri Covid pot fi din nou lovite de restricții dure – iar un nou nivel 4, similar lockdownului, ar putea fi impus.

  Și ieri, declarațiile domnului Hancock au diminuat speranța că milioanele de britanici care trăiau sub restricții dure de nivel 3, vor fi liberi după lockdown, însă aceștia se vor confrunta cu un nivel de alertă și mai dur, nivelul 4.

  Vorbind la BBC Radio 4, domnul Hancock a spus: „Nu mă îndoiesc că putem (ușura restricțiile) și că vom putea merge înainte din 2 decembrie cu o abordare foarte diferită”.

  Însă, când s-a insistat asupra faptului că ar fi un sfârșit semnificativ al restricțiilor sau dacă părți uriașe ale Angliei vor fi prinse în aceleași reguli draconice în cadrul unui sistem „rebadged”, domnul Hancock a spus că este prea devreme pentru a stabili domeniul de aplicare pentru noi blocaje locale.

  El a răspuns: „Este prea devreme să spun, mi-e teamă.

  „Am văzut în ultima săptămână că există încă un număr foarte mare de cazuri.

  „Dar vrem absolut să ieșim din acest blocaj național. Acesta este scopul nostru.

  Înainte de blocarea la nivelul întregii Anglii, în jur de 20 de milioane de persoane trăiau sub restricții de nivelul 2 care interziceau altor gospodării să se întâlnească în interior.

  Barurilor, restaurantelor și puburilor li s-a permis să rămână deschise, alături de comerțul cu amănuntul neesențial sub nivelul de restricții 2.

  Dar mai mult de 11 milioane de oameni – aproximativ o cincime din populație – trăiau în conformitate cu cele mai dure reguli de blocare de nivel 3 înainte de introducerea restricțiilor naționale pe 5 noiembrie.

  În cadrul nivelului 3, puburile și barurile care nu pot servi mese „substanțiale” sunt obligate să închidă.

  Și oamenii nu au voie să se întâlnească cu nimeni în afara bulei lor sociale, cu excepția locurilor publice externe specifice, cum ar fi parcurile.

  Johnson a promis că parlamentarii vor avea șansa de a vota asupra noilor restricții de blocare înainte de a intra în vigoare.

  Ei urmează să își stabilească planurile pentru cum să părăsească blocajul național săptămâna viitoare.

  Știri recente

  Vești bune pentru românii care merg în Marea Britanie! Condiţii de călătorie în Marea Britanie, după actualizarea listei ţărilor sigure.

  Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunţă cetăţenii despre noile condiţii de călătorie în urma actualizării listelor zonelor...

  Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

  Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în...

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic impune noi reguli stricte în aeroporturile din Anglia. Cozi de 10 ore cauzate de noile restricții

  Persoanele din Anglia care doresc să plece în străinătate anul acesta se confruntă cu cozi de până la zece ore în aeroport în această...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox