More

  Guvernul britanic: Aceste 2 săptămâni sunt cruciale pentru a stabili dacă lockdownul va continua sau nu după 2 decembrie

  Următoarele două săptămâni vor fi „absolut cruciale” pentru ca blocarea Angliei să se încheie conform planificării la 2 decembrie, a spus un consilier științific guvernamental.

  Prof. Susan Michie a spus că publicul trebuie să reziste și să nu încalce regulile actuale pentru a „fi în poziția” de a petrece perioada festivă alături de cei dragi.

  Știrile despre un potențial vaccin nu ar face „nicio diferență” față de valul actual, dar ar putea duce la satisfacție, a adăugat ea.

  Premierul a declarat că restricțiile actuale vor „expira” luna viitoare.

  Prof. Michie, membru al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (Sage), a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4 că este prea devreme pentru a ști ce ar trebui să înlocuiască măsurile atunci când acestea se vor încheia, și a clasificat următoarele două săptămâni ca fiind esențiale pentru a stabili ce se va întâmpla.

  Ea a spus: „Vor fi două săptămâni foarte provocatoare, parțial din cauza vremii, parțial pentru că, cred, promisiunea unui vaccin poate face oamenii să se simtă mulțumiți”.

  Dar a spus că datele arată că respectarea regulilor de blocare a fost „destul de constantă încă din vară”.

  În Marea Britanie s-au înregistrat sâmbătă alte 26.860 de cazuri Covid, împreună cu 462 de decese în termen de 28 de zile de la testul pozitiv.

  Pub-urile, barurile și restaurantele, precum și magazinele neesențiale au fost forțate să închidă în timpul blocării de patru săptămâni din Anglia.

  Boris Johnson a insistat anterior că măsurile se vor încheia după cum era programat, dar ministrul Cabinetului Cabinetului Michael Gove a declarat că măsurile ar putea dura dincolo de 2 decembrie.

  Prof Michie a spus că oamenii trebuiau să-și „obțină hotărârea” și să reziste oricărui îndemn de a încălca regulile, pentru a maximiza șansa de a părăsi blocajul.

  Cu toate acestea, ea a spus că este „destul de plină de speranță” după ce măsurile dure din Țara Galilor și Irlanda de Nord au redus ratele de transport.

  Țara Galilor și-a încheiat luni restricțiile de blocare a incendiilor de 17 zile. O mare parte din economia Irlandei de Nord a fost plasată sub măsuri stricte la 16 octombrie.

  Scoția a introdus un sistem pe patru niveluri la 2 noiembrie, după încheierea bordurilor naționale în industria ospitalității. Zonele din vestul Scoției au fost avertizate că ar putea fi plasate sub cel mai înalt nivel de restricții săptămâna viitoare.

  Știri recente

  Vești bune pentru românii care merg în Marea Britanie! Condiţii de călătorie în Marea Britanie, după actualizarea listei ţărilor sigure.

  Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunţă cetăţenii despre noile condiţii de călătorie în urma actualizării listelor zonelor...

  Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

  Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în...

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic impune noi reguli stricte în aeroporturile din Anglia. Cozi de 10 ore cauzate de noile restricții

  Persoanele din Anglia care doresc să plece în străinătate anul acesta se confruntă cu cozi de până la zece ore în aeroport în această...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox