More

  Guvernul britanic a anunțat noi restricții la frontiere de pe 17 mai. Călătoriile internaționale se reiau, dar cu noi măsuri

  Guvernul britanic a declarat schimbarea restricțiilor de la frontierele Angliei de pe 17 mai într-o conferință de presă ținută de Ministrul Transporturilor.

  Guvernul a anunțat că cei care vor să călătorească în străinătate de pe 17 mai o pot face, însă sub un alt sistem de restricții.

  S-a impus un nou sistem tip semafor, cu noi măsuri, evaluat de autorități și specialiștii științifici, care va duce în timp la relaxarea măsurilor de la frontiere.

  Portugalia, Israel, Islanda, Gibraltar și Singapore se numără printre țările aflate pe „lista verde”. Ăe această listă se află momentan 12 țări.

  Persoanele care călătoresc în aceste țări nu trebuie să stea în carantină după revenirea în Marea Britanie.

  Noua Zeelandă și Australia sunt, de asemenea, pe listă. Cu toate acestea, ambele au propriile cerințe de intrare și este puțin probabil să lase să intre turiști în acest moment.

  Franța, Grecia, România și Spania NU sunt încă pe lista verde, ceea ce înseamnă că populația va trebui să aștepte cel puțin încă trei săptămâni pentru a afla dacă pot pleca în vacanță acolo vara aceasta.

  Britanicii sunt sfătuiți să nu rezerve vacanțe în nicio țară din lista galbenă, doar în cazul în care situația se înrăutățește.

  Și turiștii au fost avertizați că țările pot fi adăugate rapid la lista roșie, dacă este necesar – ceea ce înseamnă că este necesară o carantină de zece zile într-un hotel aprobat de Guvern, la un cost de 1.750 GBP per adult.

  Turcia, Maldive și Nepal sunt ultimele țări care au fost adăugate la cea mai strictă listă.

  Anunțând în această seară că sunt reluate călătoriile internaționale – deși la o listă foarte specifică de țări – Shapps, ministrul transporturilor,  a declarat că britanicii au făcut „progrese enorme în combaterea pandemiei”.

  „Acest progres a fost foarte câștigat – a fost câștigat de viteza și succesul programului de vaccinare, amploarea testelor și sacrificiul pur al publicului britanic”, a spus el.

  Totuși, persoanele care sosesc în Anglia din țările clasate pe lista galbenă nu vor trebui să mai plătească cele 2 teste obligatorii, deoarece guvernul le oferă gratuit de mâine, 9 mai.

  Totodată, britanicii urmează să scape de autoizolare, chiar dacă au intrat în contact direct cu cineva bolnav de COVID-19. Guvernul Bitanic va înlocui carantina cu testele zilnice.

  Asta doar dacă experimentul prin care Guvernul Britanic va înlocui carantina cu testele zilnice va avea succes.

  Marea Britanie începe să scape de pandemie şi se pregăteşte să renunţe pe 21 iunie la majoritatea restricţiilor. Prin urmare, studiul va avea loc înainte, începând cu data de 9 mai.

  La experiment vor participa aproximativ 40.000 de persoane care au avut contact cu bolnavi de COVID-19.

  Fiecare britanic care ştie că a intrat în contact direct cu o persoană infectată, va primi din partea guvernului teste rapide pe care să le facă în fiecare dimineaţă, timp de 7 zile.

  În cazul în care rezultatele pe care le vor primi în apoximativ 30 de minute vor fi negative, ei îşi vor putea continua viaţa liniştiţi şi vor scăpa de carantina de 10 zile.

   

  Știri recente

  Vești bune pentru românii care merg în Marea Britanie! Condiţii de călătorie în Marea Britanie, după actualizarea listei ţărilor sigure.

  Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunţă cetăţenii despre noile condiţii de călătorie în urma actualizării listelor zonelor...

  Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

  Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în...

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic impune noi reguli stricte în aeroporturile din Anglia. Cozi de 10 ore cauzate de noile restricții

  Persoanele din Anglia care doresc să plece în străinătate anul acesta se confruntă cu cozi de până la zece ore în aeroport în această...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox