Colesterolul ridicat este o problemă cu care se confruntă numeroase persoane. El este printre primele cauze ale bolilor de inimă, pentru că produce depozite în artere. De asemenea, poate produce și lipsa de aprovizionare cu sânge a creierului, a rinichilor, a organelor genitale și extremităților.
Pe lângă acestea, nivelul ridicat al colesterolului poate fi implicat și în pietrele la colecist, în impotență, în dereglări mintale și hipertensiune.
Dar, nivelul de colesterol bun este esențial si vital pentru funcțiile organismului. Acesta, este o parte esențială din structura oricărei celule și este necesar pentru o funcționare a creierului și a nervilor. Este și baza fabricării hormonilor sexuali. El este produs de ficat și transportat prin fluxul sangvin în locurile unde este necesar.
Dintre toate cerealele, ovăzul pare a fi cel mai eficient atunci când vine vorba de scăderea colesterolului.
De fapt, în 1997, făina de ovăz a fost primul aliment menționat de FDA ca fiind util pentru sănătate, bazat pe cercetări care arătau că fibra solubilă din ovăz scade riscul bolilor de inimă, potrivit Harvard Medical School.
Fibra solubilă, care se dizolvă în apă, formează un gel în intestine. Acest gel captează o parte din colesterolul din corp, deci este eliminat ca deșeuri în loc să intre în artere și să se depună.Sunt studii care arată că un consum regulat de ovăz ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și dă o senzație de sațietate, ceea ce poate fi util pentru cei are trebuie s ă scape de câteva kilograme.
Cum poți consuma ovăzul pentru a scade nivelul colesterolului?
Cea mai potrivită metodă de consum este terciul de ovăz la micul dejun.
Cum se prepară?
Pune un bol de lapte într-o oală micuță sau într-un ibric și jumătate de bol de fulgi de ovăz. Lasă pe foc, amestecând pentru a nu se prinde până când fulgii de ovăz se umflă și ocupă tot volumul laptelului. Consumă acest terci cu fructe proaspete.
Pe lângă faptul că va ajuta în scăderea colesterolului rău, îți va oferi enegrie întreaga zi și va îmbunătăți tranzitul intestinal.
Discussion about this post