Proprietățile terapeutice ale cimbrului sunt cunoscute de peste 4.000 de ani. Cimbrul este o plantă medicinală eficientă în lupta cu numeroase afecțiuni. Poate că până acum, ai folosit-o doar în scop culinar, dar odată ce vei afla de beneficiile ei, sigur o vei folosi ca „medicament”.
Cu secole în urmă, oamenii aplicau cimbrul pe răni pentru a trata infecțiile și a grăbi vindecarea. Proprietățile sale antiseptice, antivirale, antiparazitare, antireumatice și antifungice permit oamenilor să îl folosească în vindecarea a numeroase boli.
Pentru reumatism, cimbrul poate fi folosit cu foarte mare încredere.
Cum poate fi administrat cimbrul pentru reumatism?
Ceai – adăugați 2 lingurițe de cimbru în 250 ml de apă clocotită și lăsați la infuzat pentru 10 minute. Consumați 4 căni de ceai pe zi.
Baie cu infuzie de cimbru – atunci când faceți baie, puneți în apa din cadă și câteva linguri de cimbru.
Baia cu infuzie de cimbru este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a calma pielea iritată (pentru acnee se poate utiliza și tinctură de cimbru).
Miere cu cimbru
Ingrediente:
- 50 g de cimbru uscat
- 200 g de miere
Mod de preparare:
Puneți cimbrul în borcanul cu miere și amestecați bine. Dacă pasta rezultată este prea groasă, adăugați 50 ml de apă purificată (adică fiartă și răcită). Amestecați din nou până la omogenizare, și păstrați borcanul la loc călduros 2 săptămâni. Amestecați în borcan zilnic. După finalul perioadei de macerare, filtrați preparatul printr-un tifon sau strecurătoare. Din această miere de cimbru se ia câte 1 lingură, de 2-3 ori pe zi.
De asemenea, mierea cu cimbru este foarte eficientă și în tratarea infecțiilor respiratorii, a durerilor de gât, răcelilor și gripelor.
Alte afecțiuni în care cimbrul este foarte eficient:
- Infecții respiratorii
- Răceli
- Gripe
- Durere de gât
- Tuse
- Anemie
- Artrită
- Afecțiuni ale pielii, piele iritată
- Colesterol ridicat
- Sânge vâscos
- Circulație sangvină deficitară
- Afecțiuni renale
- Crampe mesntruale
- Dureri musculare
Discussion about this post