Tusea este unul dintre simptomele care pot apărea în cazul unei afecțiuni ca răceala sau gripa. Într-adevar, în industria farmaceutică există foarte multe medicamente și siropuri pentru ameliorarea tusei, însă majoritatea sunt sintetice. Dacă îți dorești să te tratezi cu remedii naturiste, am pregătit pentru tine 5 metode foarte eficiente.
Remedii cu ceapă
Ceapa poate fi folosită sub formă de ceai sau sirop. Pe lângă că va trata tusea, va ajuta și în decongestionarea căilor respiratorii și reducerea febrei.
Ceaiul de ceapă – Fierbeți ceapa timp de 10 minute în apă și consumați patru căni pe zi.
Siropul de ceapă
Ingrediente:
- 250 ml de apă
- 2 cepe curățate de rădăcini, dar nu de coajă
- miere
Mod de preparare:
Apa se pune pe foc, iar când ajunge în punctul de fierbere se adaugă cepele. Se lasă pe foc 10 sau 15 minute. Când conținutul a ajuns la o temperatură, la care ai putea să îl bei, adaugă 2 linguri de miere.
Mod de administrare:
Se consumă tot siropul într-o zi, până când simptomele se reduc.
Mierea cu cimbru
Ingrediente:
- 50 g de cimbru uscat
- 200 g de miere
Mod de preparare:
Puneți cimbrul în borcanul cu miere și amestecați bine. Dacă pasta rezultată este prea groasă, adăugați 50 ml de apă purificată (adică fiartă și răcită). Amestecați din nou până la omogenizare, și păstrați borcanul la loc călduros 2 săptămâni. Amestecați în borcan zilnic. După finalul perioadei de macerare, filtrați preparatul printr-un tifon sau strecurătoare. Din această miere de cimbru se ia câte 1 lingură, de 2-3 ori pe zi.
Tratament de calmare a tusei și curățare a plămânilor
Ingrediente:
- 250 g de morcov ras
- 200 g de mere rase
- 100 g de miez de nucă
- 100 g de miere
- sucul de la o lămâie
- 4 căței de usturoi
- 100 g ghimbir ras
- 400 ml de apă
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele în afară de miere și se pun la fiert. Se lasă la fiert până când apa scade la jumătate, iar apoi se așteaptă până când conținutul ajunge la temperatura camerei, iar apoi se omogenizează și mierea.
Siropul de morcov
Prima rețetă:
Ingrediente:
- 500 g de morcov tăiat rondele
- apă
- 3-4 linguri de miere
Mod de preparare:
Puneți 500 g de morcov tăiat rondele la fiert cu apă, și lăsați-l până când devine moale. Pasați morcovul cu o furculiță sau cu instrumentul de făcut piure. Puteți folosi și blenderul pentru a vă ușura munca și a obține o pastă mai fină. După ce conținutul ajunge la temperatura camerei, adăugați mierea și omogenizați. Păstrați acest remediu într-un recipient de sticlă la frigider.
Mod de administrare:
Luați câte 3-4 linguri pe zi.
A doua rețetă:
Ingrediente:
- un pahar de suc de morcov proaspăt
- 3 linguri de miere
- puțină apă
Mod de preparare:
1 pahar de suc de morcov cu puțină apă se pune la fiert și se lasă până când compoziția se îngroașă ca un sirop. După ce s-a răcit se adaugă mierea și se amestecă bine.
Mod de administrare:
Din acest sirop se iau câte 3 linguri pe zi.
Lapte cu turmeric
Ingrediente:
- 1 cană cu lapte
- 1 lingură cu pulbere de turmeric
- Puțin piper negru măcinat
- 1/2 lingură cu scorțișoară
- 1/4 linguriță cu nucșoară
Mod de preparare:
Discussion about this post