Pneumonia este o infecție a plămânilor, în care alveolele pulmonare se umplu cu lichid sau secreții purulente. Din acest motiv, apar simptome precum cel de dificultate respiratorie.
Pneumonia poate fi recunoscută prin următoarele simptome:
- tuse
- febră
- transpirație excesivă
- respirație scurtă
- durere ascuțită sau străpungătoare în piept
- inapetență
- oboseală
- greață și vărsături
Respirația unui individ ce suferă de pneumonie este rapidă și superficială. Pacienții, de asemenea, simt că nu pot respira bine și au o stare continuă de extenuare. Tusea poate fi productivă sau uscată, în funcție de stadiul bolii. Secrețiile de mucus excretate dacă sunt purulente au culoare galbenă-verde.
De cele mai multe ori, pneumonia afectează doar un singur plămân sau un lob al acestuia. Pacienții trebuie îngrijiți atent și să fie sub observație deorece febra poate crește foarte mult, ajungând chiar și la 40,5 grade. Din cauza umplerii alveolelor cu fluid, oxigenarea organismului este deficitară, iar buzele și unghiile se pot învineți.
Doctorul Gheorghe Mohan recomandă următoarele formule de ceaiuri pentru pneumonie:
- Ceai de ciuboțica cucului – 3 căni de ceai pe zi
- Ceai de troscot – 2 câni de ceai pe zi
- Ceai mixt: Podbal (25g) + Tei (25g) + Ciuboțica cucului (25g) + Soc (25g) + Isop (10g) + Cimbru (10g)
Plantele se amestecă între ele și se folosește 1 lingură de amestec la 250 ml de apă. Se administrează câte 3 căni pe zi.
- Ceai mixt 2: Măceș (40 g) + Cătină (30 g) + Frunze de ciuboțica-cucului (20 g) + Frunze de roiniță (10 g)
Plantele se amestecă între ele și se folosește 1 lingură de amestec la 250 ml de apă. Se administrează câte 3 căni pe zi.
Alte tratamente naturiste recomandate:
- Macerat de hrean cu miere
Ingrediente:
- 10 linguri de hrean ras
- 20 de linguri de miere
- 5 linguri de suc de lămâie
Mod de preparare:
Toate ingredientele se amestecă și se omogenizează bine, iar apoi se pun într-un borcan de sticlă, pe care îl închideți ermetic. Trebuie lăsat la macerat timp de 3-4 zile.
- Sirop de ceapă
Ingrediente:
- 250 ml de apă
- 2 cepe curățate de rădăcini, dar nu de coajă
- miere
Mod de preparare:
Apa se pune pe foc, iar când ajunge în punctul de fierbere se adaugă cepele. Se lasă pe foc 10 sau 15 minute. Când conținutul a ajuns la o temperatură, la care ai putea să îl bei, adaugă 2 linguri de miere.
- Băi cu cimbrișor
Se fac băi generale cu ceai de cimbrișor, apoi se îmbracă direct într-un halat, fără să se șteargă corpul și se stă în pat sub plapumă pentru a transpira. Baia durează 20 de minute și se face numai după ce febra a scăzut.
- Comprese cu ghimbir și miere
Ingrediente:
- Câteva felii de ghimbir
- Miere
- Ulei de măsline
Mod de preparare și administrare:
Ghimbirul se așază pe piept. O compresă sterilă se unge cu miere și un pic de ulei de măsline, iar apoi este așezată peste ghimbir. Prindeți de piele cu adeziv (găsiți în farmacii). Se aplică cu două ore înainte de culcare și se lasă să acționeze peste noapte.
Discussion about this post