More

  Călătoriile internaționale din și spre Marea Britanie, pe cale aeriană, dar și terestră sunt INTERZISE

  Toate călătoriile internaționale din și spre Marea Britanie sunt interzise, atât cu autoturisme personale, cât și pe cale aeriană, a anunțat guvernul britanic.

  Conform noilor reguli anunțate de către guvern sâmbătă, călătoriile neesențiale – atât interne, cât și internaționale – sunt interzise de joi, 5 noiembrie până pe cel puțin 2 decembrie.

  Companiile aeriene au anunțat planurile de anulare a majorității zborurilor, din cauza blocării naționale impuse în Anglia de către premierul britanic Boris Johnson.

  Paul Charles, CEO al consultanței de călătorie a Agenției PC, a declarat pentruTelegraph Travel: „Echipele de planificare a companiilor aeriene lucrează deja la anularea zborurilor internaționale după 5 noiembrie și va fi dificil să planifici o vacanță sau un zbor pentru decembrie pe baza lipsei de cunosștințe a ceea ce se va întâmpla mai aproape de Crăciun.

  EasyJet a fost una dintre primele companii aeriene care a răspuns la știri, afirmând: „Este probabil ca o mare parte din programul de zboruri al Marii Britanii [zborurile către, din și în interiorul Marii Britanii] să fie anulat în timpul blocării, iar setul nostru de zbor planificat va fi reluat devreme Decembrie.”

  Guvernul britanic speră că măsurile dure vor „salva Crăciunul”, permițând revenirea la un fel de normalitate pentru sezonul festiv, dar numai dacă infecțiile și decesele pot fi reduse. Noile restricții vin după refuzurile inițiale de a lua în considerare o altă carantină.

  Clienții Ryanair nu vor primi rambursări pentru zborurile anulate din luna noiembrie, potrivit șefului său, în conformitate cu faptul că guvernul britanic interzice toate călătoriile, cu excepția celor esențiale.

  Michael O’Leary a spus că pasagerii nu vor primi banii înapoi, dar ar putea trece la un zbor ulterior fără a plăti o taxă. De joi, toate călătoriile, cu excepția celor esențiale, vor fi interzise din cauza celui de-al doilea blocaj.

  Ryanair a declarat că primul blocaj și restricțiile ulterioare au dus la o scădere cu 80% a numărului de pasageri. Se spune că 17,1 milioane de persoane au călătorit pe compania aeriană în cele șase luni până în septembrie, comparativ cu 85,7 milioane anul trecut.

  Transportatorul a raportat o pierdere de 196,5 milioane EUR (174 milioane GBP) pentru perioada respectivă, comparativ cu un profit de 1,15 miliarde EUR anul trecut.

  Dar a avertizat că situația se va agrava, spunând că „va continua să fie un an extrem de dificil pentru Ryanair”.

  Călătoriile internaționale sunt interzise în timpul perioadei restricțiilor, cu excepția celor în interes de serviciu, educație sau dacă cineva are un alt motiv valid. Rezidenții din Anglia vor fi amendați incepand de la 200 de lire sterline si pana la 6.400 dacă vor fi prinși plecând în vacanță.

  Deplasările nu vor mai fi permise decât cu câteva excepții precum cele în scopul:

  • cumpărăturilor de produse de strictă necesitate;
  • îngrijirii copiilor sau educației;
  • îndeplinirii sarcinilor de serviciu (în situațiile unde activitatea nu se poate desfășura de acasă);
  • tratamentelor medicale, programări sau situațiilor de urgență;
  • exercițiilor fizice (alături de persoane din familie sau cu maxim o persoană din altă familie);
  • vizitării unor membri de familie din categoria persoanelor vulnerabile.

  Știri recente

  Boris Johnson a anunțat noi ajutoare financiare nerambursabile pentru populația din Marea Britanie

  Programul de subvenționare al salariilor pentru cei intrați în șomaj tehnic, cunoscut ca „furlough scheme”, s-a încheiat pe 1 octombrie, însă guvernul britanic a...

  Vești bune pentru românii care merg în Marea Britanie! Condiţii de călătorie în Marea Britanie, după actualizarea listei ţărilor sigure.

  Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunţă cetăţenii despre noile condiţii de călătorie în urma actualizării listelor zonelor...

  Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

  Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în...

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox