More

  Boris Johnson vrea să relaxeze restricțiile, în ciuda avertizării din partea Organizației Mondiale a Sănătății

  O revizuire a regulii de distanțare socială de 2 metri, implementată pentru a stopa răspândirea coronavirusului, va fi finalizată „în următoarele săptămâni”, au declarat membrii guvernului britanic, informează BBC.

  Însă ministrul Sănătății, Edward Argar, nu a putut spune dacă regula va fi relaxată până când pub-urile și restaurantele din Anglia urmează să se redeschidă pe 4 iulie. Industria ospitalității și unii parlamentari au cerut ca regula să fie relaxată.

  Domnul Argar a spus că este important să se găsească „echilibrul corect” între impactul sănătății publice și asupra economiei. Kate Nicholls, directorul executiv al UKHospitality, a declarat că, cu o regulă de 2 m, punctele de desfacere vor fi capabile doar să producă aproximativ 30% din veniturile normale, în timp ce distanțarea de doar 1 metru ar crește până la 60-75%.

  Vorbind la BBC Breakfast, ea a declarat:

  Suntem foarte convinși de decizia guvernului de a efectua o revizuire pentru că este o problemă de supraviețuire sau de eșec în afaceri în ceea ce privește ospitalitatea.

  Dr. Michael Tildesley, un om de știință pentru boli infecțioase la Universitatea din Warwick, a declarat că studiile sunt „neclare”, dar că există „o creștere a riscului cu coborârea la un metru”.

  Dar trebuie să subliniez că aceasta se bazează doar pe sănătatea publică, iar guvernul trebuie să ia în considerare factorii economici înainte de a lua o decizie.

  Anglia nu ar trebui să ușureze blocarea până când sistemul de urmărire a contractelor NHS care vizează încetinirea răspândirii coronavirusului este „eficient”, a declarat Organizația Mondială a Sănătății, informează Daily Mail.

  Pe măsură ce guvernul Regatului Unit se pregătește să lanseze o „revizuire cuprinzătoare” a reglementărilor stricte de distanțare socială de doi metri în vigoare, directorul OMS pentru Europa, Dr. Hans Kluge, a exprimat prudență în acest sens.

  Dr Kluge, care a fost anterior liderul european OMS pentru sistemele de sănătate și sănătatea publică, a declarat că este imperativ ca țara să „o facă cu atenție” și să se asigure că are un „sistem de urmărire robust”, înainte de redeschiderea economiei.

  Avertismentul vine în condițiile în care cancelarul Rishi Sunak a declarat astăzi că miniștrii au privit „urgent” dacă regulile de distanțare socială de doi metri pot fi relaxate pentru a ajuta întreprinderile.

  Vorbind cu The Guardian, șeful OMS a declarat că punctul în care țara a început să se elibereze de blocare a fost la fel de important ca momentul în care țara a intrat în măsurile sale stricte de distanțare socială.

  El a spus:

  Cuvintele cheie aici sunt să le faci treptat. Faceți-o cu atenție. Urmărirea contactelor este esențială mai ales că Marea Britanie începe să relaxeze măsurile de distanțare socială și fizică. În locul funcționării trebuie să existe un sistem robust de urmărire. Aș dori să răspund [la întrebări despre primele rezultate ale sistemului] și să spun că avem nevoie de un sistem eficient de urmărire în vigoare, este una dintre măsurile pe care le recomandăm că sunt în vigoare acum.

  Dr. Kluge a adăugat că, odată cu vacanța de vară la orizont, a fost important ca Europa să nu devină plină de satisfacție și crucială ca guvernele să elibereze vaccinul antigripal celor vulnerabili.

  În prima sa săptămână de funcționare, sistemul din Anglia a reușit să urmărească aproximativ 31.000 de contacte din cele 8.117 de persoane care au fost pozitive.

  Cu toate acestea, mai târziu a fost dezvăluit că sistemul de urmărire a observat doar contactele a două treimi din pacienții cu Covid-19 între 28 mai și 3 iunie, următorii de contact fiind aproape să obțină informații de la 67% (5.407) dintre cei care se testase pozitiv.

  De asemenea, Departamentul de Sănătate a recunoscut că sute nu au răspuns la apelurile telefonice sau au refuzat să dea detalii despre persoanele cu care au fost în contact. Baroneasa Dido Harding, care conduce testul și schema de urmărire, a recunoscut: „Este complet perfect? Nu, desigur că nu.

  Ea a adăugat: „Nu vom avea toate contactele. Unii au fost de neatins, alții nu au vrut să ofere contacte, alții au spus ” bine, am spus deja colegilor mei că am testat pozitiv ”.

  Știri recente

  Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

  Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în...

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic impune noi reguli stricte în aeroporturile din Anglia. Cozi de 10 ore cauzate de noile restricții

  Persoanele din Anglia care doresc să plece în străinătate anul acesta se confruntă cu cozi de până la zece ore în aeroport în această...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox