More

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel mai probabil amânată din cauza unei noi variante de virus, foarte contagioasă.

  Premierul a fost forțat să admită că planurile sale s-ar putea prăbuși în câteva săptămâni, întrucât a pregătit oamenii din Anglia pentru un lockdown mai lung.

  Totuși, premierul a insistat că relaxarea restricțiilor de luni 17 mai nu va fi amânată.

  Va fi afectată doar ultima fază a ieșirii Angliei din lockdown, când totul ar fi trebuit să se întoarcă la normal pe 21 iunie.

  Amicii se vor putea întâlni în case, pub-uri și alte spații interioare, începând de luni, când următoarea faza a ridicării restricțiilor a fost planificată.

  Însă sfârșitul programat al tuturor restricțiilor legale pe 21 iunie ar putea fi amânat în drum dacă tulpina indiană super-infecțioasă continuă să se răspândească, a avertizat Boris Johnson.

  Declarând că dorește să fie foarte precaut, premierul a spus:

  „Nu cred că trebuie, pe baza dovezilor actuale, să amânăm ce am anunțat și vom continua planul nostru de a trece la pasul trei în Anglia de luni.

  „Dar trebuie să vă pun la punct că această nouă variantă ar putea provoca o perturbare gravă a progresului nostru și ar putea face mai dificilă trecerea la pasul patru în iunie”.

  Creșterile în cazurile de variantă indiană extrem de infecțioasă provoacă dureri de cap miniștrilor.

  Când a fost întrebat dacă deblocarea din 21 iunie va continua așa cum era planificat, el a răspuns:

  „Cred că adevărul este că noi, în acest stadiu, pur și simplu nu putem spune cu certitudine, așa cum stau lucrurile …

  „Nu excludem nimic.

  „Există riscul perturbării și întârzierii. Nu luăm nimic de pe tabelul mijloacelor de control al acestui virus și al acestei variante și vom face tot ce este necesar pentru a vă menține în siguranță.”

  Premierul a recunoscut că rata dintre programul de vaccinare și virus era pe punctul de a deveni mai strânsă și că redeschiderea totală din 21 iunie ar putea fi acum abandonată.

  Astăzi a luat măsuri rapide pentru a obține mai repede două doze pentru fiecare adult, astfel încât aceștia să fie și mai protejate împotriva Covid.

  În prezent, există o diferență de 12 săptămâni între prima și a doua doză, deoarece studiile au arătat că generează mai mulți anticorpi în general, dar acest lucru va fi redus acum la opt.

  Știri recente

  Boris Johnson a anunțat noi ajutoare financiare nerambursabile pentru populația din Marea Britanie

  Programul de subvenționare al salariilor pentru cei intrați în șomaj tehnic, cunoscut ca „furlough scheme”, s-a încheiat pe 1 octombrie, însă guvernul britanic a...

  Vești bune pentru românii care merg în Marea Britanie! Condiţii de călătorie în Marea Britanie, după actualizarea listei ţărilor sigure.

  Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunţă cetăţenii despre noile condiţii de călătorie în urma actualizării listelor zonelor...

  Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

  Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în...

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox