More

  Boris Johnson: Nu voi impune un lockdown național, însă voi impune restricții ce vor fi în vigoare până în 2021

  Boris Johnson a declarat astăzi că nu va impune un lockdown complet în Marea Britanie, însă vor fi impuse și alte restricții dacă este necesar, din cauza faptului că nu există nicio garanție că situația se va îmbunătăți până la Crăciun.

  Premierul a recunoscut că oamenii au fost „furiosi” în legătură cu noile restricții (închiderea puburilor de la ora 22, regula celor șase și blocajele locale), dar a declarat că aceste noi reguli sunt necesare pentru gestionarea epidemiei.

  Pe măsură ce conferința Tory virtuală a început, domnul Johnson a îndemnat publicul să fie „neînfricat, dar să nu uite de bunul simț” pentru a ajuta la gestionarea al celui de-al doilea val fără a distruge economia.

  El a spus că lucrează la abordarea acestei situații nefavorabile și speră că „în cursul următoarelor săptămâni și luni evoluția epidemiei să se schimbe” și descoperirile științifice să permită o „abordare diferită”.

  Însă într-un interviu la emisiunea lui Andrew Marr de la BBC, el a avertizat că restricțiile ar putea fi în vigoare până în 2021.

  „Știu că oamenii sunt furioși și sunt supărați pe mine și pe guvern.”

  A spus Johnson.

  „Dar, trebuie să spun cu toată sinceritatea, că restricțiile vor fi în vigoare până la Crăciun, sau chiar până în 2021 și poate vor fi mai multe restricții. Dar aceasta este singura modalitate de a ține virusul sub control.

  El a adăugat: „Iarna aceasta ar putea fi una foarte grea pentru noi toți”.

  Johnson a sugerat că urmărirea contactelor ar fi putut fi îngreunată de o problemă tehnică, care aproape a dublat infecțiile zilnice raportate ieri.

  Aceste declarații au fost date după ce aproape 13.000 de cazuri noi de Covid-19 au fost confirmate ieri în Marea Britanie – dublu față de numărul din ziua precedentă.

  Cu toate acestea, Departamentul Sănătății a susținut că infectările au fost așa de mari din cauza unei probleme tehnice, fără a spune exact care a fost problema.

  Johnson a spus: „Motivul este că a existat o defecțiune în sistemul de numărare”.

  El a sugerat, de asemenea, că s-ar putea să fi fost întârzieri pentru unele persoane în obținerea rezultatelor testelor.

  „Toți oamenii care au avut un rezultat pozitiv al testului au fost acum anunțați”, a spus el.

  „În calitate de prim-ministru, nu am putut urma un curs care să ne expună la alte zeci de mii de decese în foarte scurt timp”, a spus el.

  Trebuie să învingem acest virus, protejând în același timp economia. Acesta este echilibrul pe care trebuie să-l atingem.

  A spus că parlamentarii conservatori l-au condamnat pentru reducerea libertăților civile fără control parlamentar, dl Johnson a spus că „nimeni din poziția mea nu vrea să facă vreunul din lucrurile pe care le-am avut de făcut”.

  „Sunt un conservator iubitor de libertate … nu vreau să trebuiască să impun măsuri de acest fel, ești nebun?” el a spus.

  „Acesta este ultimul lucru pe care vrem să-l facem. Dar trebuie să salvez și vieți. Și asta este prioritatea noastră.

  „Și cred că, aceasta este prioritatea poporului britanic și cred că vor dori să-și vadă guvernul continuând să lucreze, continuând să lupte împotriva virusului și asta facem noi”.

  Sursa: Daily Mail

  Știri recente

  Vești bune pentru românii care merg în Marea Britanie! Condiţii de călătorie în Marea Britanie, după actualizarea listei ţărilor sigure.

  Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunţă cetăţenii despre noile condiţii de călătorie în urma actualizării listelor zonelor...

  Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

  Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în...

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic impune noi reguli stricte în aeroporturile din Anglia. Cozi de 10 ore cauzate de noile restricții

  Persoanele din Anglia care doresc să plece în străinătate anul acesta se confruntă cu cozi de până la zece ore în aeroport în această...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox