More

  Boris Johnson a confirmat ridicarea restricțiilor de la frontiere. România, pe lista verde a Angliei – izolarea nu va mai fi necesară

  Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat ridicarea ultimelor restricții care au mai rămas în vigoare în Anglia pentru a clarifica situația confuză apărută la nivel național.

  În Anglia, au apărut îndoieli în ceea ce privește relaxarea restricțiilor și ridicarea lockdownului după ce mai multe variante ale virusului au fost descoperite.

  Majoritatea au fost raportate în sudul Londrei.

  Numeroase surse au declarat că restricțiile nu vor mai fi ridicate, însă premierul, Boris Johnson a declarat că nu are niciun motiv în momentul de față să nu își continue planul de a ridica complet lockdownul.

  Dacă lucrurile merg conform planului, pe 17 mai, următoarea etapă a ridicării lockdownului va continua.

  Premierul a insistat că este încrezător că mai mulți pași din planul său pentru ridicarea lockdownului vor putea continua așa cum a fost planificat.

  PUB-urile și restaurantele se pot deschide în interior, conform planurilor de a ușura restricțiile în luna mai, anunțate recent de premierul britanic

  Pe 12 aprilie, restricțiile au fost ușor relaxate, permițând grupurilor de șase persoane să se întâlnească în exterior, precum și redeschiderea unor afaceri.

  Boris Johnson a explicat modul în care acest lucru se va desfășura:

  Afacerile care se redeschid pe 17 mai:

  • Puburi (servire în interior)
  • Restaurante (servire în interior)
  • Saune
  • Cinematografe
  • Săli de bingo
  • Săli de bowling
  • Evenimente mari (cu capacitate)
  • Stadioane sportive (cu capacitate)
  • Întreprinderile care se bazează pe un cadru interior vor putea să primească din nou clienți începând cu 17 mai.

  Aceasta sferă de activitate va include pub-uri și restaurante, ambele cărora li se va permite să servească în interior.

  Totodată, premierul britanic, a alocat 17 mai pentru potențiala revenire a călătoriilor internaționale.

  Iar ministrul aviației, Robert Courts, a confirmat că lista destinațiilor aprobate va fi publicată la începutul lunii viitoare.

  El a avertizat: „Aș sfătui oamenii să aștepte până pot înțelege în ce categorie intră fiecare țară, deoarece există, desigur, acel risc de dezamăgire.

  „Nu ar fi corect să speculez ce țări și ce zone ale lumii sunt susceptibile să se afle pe fiecare listă”.

  Experții își vor baza deciziile pe cât la sută din populația țării a fost vaccinată, ratele de infecție, noile variante și accesul la date științifice fiabile.

  În cele mai bune situații ca rată a virusului se află următoarele țări: Spania (250), România (202), Danemarca (172), Slovacia (162), Norvegia (130), Irlanda (115), Malta (103) , Portugalia (67), Finlanda (66) și Islanda (44).

  De asemenea, se va introduce o „listă de supraveghere verde” care va „identifica țările cu cel mai mare risc de a trece de la verde la galben”. Acest lucru a devenit cunoscut sub numele de „verde intermitent”.

  Ideea este de a evita haosul din luna iulie a anului trecut, când, de exemplu, Spania a fost plasată pe lista de carantină cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor.

  Știri recente

  Vești bune pentru românii care merg în Marea Britanie! Condiţii de călătorie în Marea Britanie, după actualizarea listei ţărilor sigure.

  Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord anunţă cetăţenii despre noile condiţii de călătorie în urma actualizării listelor zonelor...

  Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

  Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în...

  Boris Johnson tocmai a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi AMÂNATĂ: Lockdownul va fi mai lung

  În timpul unei conferințe de presă, susținută de premierul britanic BORIS Johnson, acesta a declarat că ridicarea restricțiilor din Marea Britanie va fi cel...

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic impune noi reguli stricte în aeroporturile din Anglia. Cozi de 10 ore cauzate de noile restricții

  Persoanele din Anglia care doresc să plece în străinătate anul acesta se confruntă cu cozi de până la zece ore în aeroport în această...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox