In urma cu 12 ani, a fost anuntat primul caz de H.I.V. tratat, la nivel global. In tot acest timp, oamenii de stiinta si cercetatorii au incercat sa refaca tratamentul folosit atunci, insa, a fost in zadar.
Dar acum, specialistii au anuntat ca un posibil tratament pentru H.I.V. a fost descoperit. Ei au anuntat ca inca nu stiu cum sa numeasca acest tratament datorita faptului ca pana acum, au fost doar doua cazuri vindecate.
Recuperarea pacientilor s-a facut cu ajutorul unui transplant de maduva osoasa, folosit initial pentru a-i ajuta in lupta impotriva cancerului. Totusi, transplanturile sunt destul de riscante, iar daca nu sunt efectuate in cel mai exemplar mod, pot avea urmari timp de ani intregi.
Dar totusi, pe piata exista medicamente foarte puternice ce pot controla evolutia virusului, creand celule apropiate celor imunitare din organism, care sa ii reziste H.I.V.-ului.
„Speram ca acest lucru le va arata oamenilor ca vindecarea nu este doar un vis.”
A declarat medicul virolog, Annemarie Wensing, ce lucreaza in cercetare la Universitatea Medicala Utrecht, din Olanda.
Noul pacient tratat a ales sa ramana anonim, iar specialistii s-au referit la el, numindu-l „pacientul din Londra”. El a declarat pentru New York Times, ca se simte responsabil sa impartaseasca doctorilor concret ce s-a intamplat, pentru a reusi sa formeze tratamentul.
Faptul ca el a fost tratat si de cancer si de H.I.V. este un lucru coplesitor si aproape ireal. „Nu am crezut vreodata ca va fi vreo scapare pentru mine”, a adaugat el.
In 2007, primul pacient tratat era denumit, „pacientul din Berlin”, fiind mai tarziu identificat ca Timothy Ray Brown, astazi in varsta de 52 de ani. Cazul domnului Brown, a fost tratat tot prin transplant de maduva osoasa, ce a fost oferita de un donator. Insa, dupa acel transplant, el a intrat in coma indusa si era pe cale sa moara.
Discussion about this post