More

  Cum pot evita românii care sosesc în Marea Britanie sau care pleacă spre România auto-izolarea la domiciliu

  Pasagerii care zboară începând din 20 octombrie de la Heathrow sau ajung pe aeroportul Heathrow vor fi primii care vor avea opțiunea de a plăti pentru a face un test Covid cu rezultat rapid.

  Testul va costa 80 GBP, iar rezultatul este garantat într-o oră.

  Scopul este de a ajuta oamenii care călătoresc către destinații în care este necesară dovada unui rezultat negativ la sosire. De asemenea, se dorește pentru pasagerii care ajung în Marea Britanie să se poată evita carantina cu efectuare unui asemena test.

  Collinson, compania din spatele inițiativei, spera că testul va putea fi folosit pentru a intra în Marea Britanie fără a mai sta în auto-izolare, dar și pentru a intra în țări care cer test negativ la sosire, precum Italia și România.

  Un număr tot mai mare de țări au clasificat Marea Britanie ca fiind „expusă riscului”, ceea ce înseamnă că persoanele din Marea Britanie se confruntă cu mai multe restricții.

  Autoritățile din România cer acum oamenilor să arate că au un rezultat negativ al testului, efectuat în termen de 72 de ore de la ajungerea în țară pentru a evita izolarea la domicliu.

  Taestul rapid de salivă, care este acum disponibil la terminalele 2 și 5 din Heathrow, este cunoscut sub numele de test cu lampă (amplificare izotermă mediată prin buclă).

  British Airways, Virgin Atlantic și Cathay Pacific vor oferi de acum această posibilitate de a se testa clienților.

  Tim Alderslade, director executiv al corpului comercial al aviației Airlines UK, a declarat că ar dori ca costul testului să fie mai mic.

  „Pentru pasagerii de afaceri, 80 de lire sterline este probabil destul de competitiv, dar cu siguranță am spus guvernului în ceea ce privește introducerea unui test la sosirea în Marea Britanie, orice preț de la 50 la 60 de lire sterline ar fi mai bun”, a spus el.

  Încrederea de a călători

  Un test cu lampă este mai rapid decât testul PCR, care este utilizat pe scară largă în NHS, deoarece proba nu trebuie trimisă la un laborator.

  Collinson, compania din spatele inițiativei de la Heathrow, a recunoscut că testul Lamp este „puțin mai puțin sensibil” decât testul PCR.

  Cu toate acestea, testul Lamp este considerat a fi mult mai bun decât o altă opțiune rapidă – testul antigenului.

  Directorul executiv al Collinson, David Evans, a declarat pentru BBC că „examinarea sănătății” devine rapid o altă etapă a experienței aviației.

  El a spus că pasagerii vor trebui să se prezinte la aeroport doar cu o oră mai devreme. Și a susținut că testele ar ajuta oamenii să aibă încredere în călătorii, deoarece zborurile ar fi „sigure”.

  „Începe să ușureze din nou călătoriile”, a spus el.

  Trasee de deschidere

  Collinson, partener cu Swissport, speră că testarea va ajuta la deschiderea rutelor între Marea Britanie și alte țări.

  Persoanele care sosesc în Italia și în România din Marea Britanie trebuie acum să demonstreze că au avut un test de coronavirus negativ înainte de plecare, sau să facă un test la sosirea pe un aeroport din Italia sau România.

  Cu toate acestea, tipul de test oferit la Heathrow nu este suficient pentru persoanele care călătoresc în anumite destinații, cum ar fi Cipru, Bahamas și Bermuda.

  Toate aceste locuri necesită în prezent dovada unui test PCR negativ, care necesită analize într-un laborator.

  Speranța este că mai multe țări își vor schimba regulile și vor permite alte tipuri de teste, care ar putea fi administrate la fața locului la Heathrow.

  Știri recente

  Boris Johnson a declarat astăzi că ridicarea restricțiilor ar putea fi amânată din cauza unei noi variante de virus

  BORIS Johnson a sugerat astăzi că ar putea întârzia ridicarea restricțiilor, deoarece a jurat să „nu excludă nimic” pentru a combate răspândirea variantei indiane...

  Guvernul britanic anunță noi reguli la frontiere: Carantina și izolarea vor fi înlocuite cu teste zilnice

  Britanicii care abia așteaptă reluarea călătoriile internaționale din și spre Anglia fără restricții, au fost anunțați de către guvern că pot lua parte la...

  Guvernul britanic anunță eliminarea tuturor restricțiilor din Anglia începând de săptămâna viitoare

  Marea Britanie se va întoarce la normal începând de săptămâna viitoare, deoarece lockdownul va fi complet ușurat, a confirmat guvernul britanic astăzi. Ministrul cabinetului, Michael...

  Guvernul britanic a anunțat noi restricții la frontiere de pe 17 mai. Călătoriile internaționale se reiau, dar cu noi măsuri

  Guvernul britanic a declarat schimbarea restricțiilor de la frontierele Angliei de pe 17 mai într-o conferință de presă ținută de Ministrul Transporturilor. Guvernul a anunțat...

  Guvernul britanic: România NU se află pe lista verde a Angliei. Românii intră în izolare la sosirea în Anglia

  Guvernul britanic a dezvăluit în această seară lista țărilor în care britanicii pot pleca în vacanță începând cu 17 mai fără a mai fi...

  Te-ar mai putea interesa

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox